Norge hjärta Darin

L: Åh, det är Darin...
S: Nämen han har fått skägg.  Give me five!

Historien slutar dock inte här. När låten är slut visas låtskrivarna Ingela Pling och Bobby Ljunggren i bild.

S: Åh, föräldrarna...  

Resultat (för den nyfikna)

Camilla

Maria

Erika

Malin O

Maja

Amelie

Malin

Davida

Mikaela

Fredagen den tjugosjunde


08. Nyvaken. Jag är ingen morgonmänniska.



09. Ett måste för att vakna.



10. Skolans bibliotek. Hemexamen-plugg.



11. Biblioteket är tråkigt. Jag har trashade strumpbyxor. Modecool.



12. Grötlunch. Får äntligen en paus från biblioteket.



13. Avancerade modeller här på universitetet. Fersken betyder persika.



14. Bokkaféet. Vaniljlatte och fågelhalsband. Det är ju trots allt fredag.



15. Bibliotekets toalett behöver också helg. Papperskorgen "had it up to here".



16. Lyxig matshopping på Ultra. Sven betalar, jag är en fattig student.



17. Nyhet! Men den var inget god, lite torr liksom.



18. Promenad runt lilla Stokkavattnet med Stieg Larsson i lurarna.
Det börjar bli spännande nu!




19. Hemma!



20. På väg in i duschen. Lyckligt ovetandes om att varmvattnet skulle ta slut...

Tack för idag!



Laddad?

Kameran alltså.

Imorgon gäller det. Malin har
listan.


EFIT

Har sett det på hemsidor och bloggar genom åren. Ett foto i timmen. I lång tid har jag tänkt göra ett försök men aldrig riktigt kommit till skott. Så häromdagen fick jag den strålande idéen. Vi tar och gör det tillsammans!

Jag hade tänkt att nu på fredag är en bra dag. Från klockan 08:00 till kl 20:00, varje hel timme tar vi ett kort på vad som helst i vår närhet just där och då. Framåt kvällen sammanställer vi alla kort och publicerar i ett och samma inlägg. Missar man ett kort en timme spelar inte det någon roll. När inlägget är publicerat länkar jag till alla som varit med.

Vad säger ni bloggisar? Är ni med? För min skull? Ju fler som är med desto roligare så hjälp till att sprida EFIT-ryktet i sfären.


Fredagens huvudrollsinnehavare på lolly.blogg.se

Sjätte mars

Hemresan bokad. Körde på en liten luring och har bara en timme mellan ankomst Gardemoen och avgång Oslo S. Allt för att slippa en massa dötid. Restid i rörelse är okej men all annan tid är bortkastad. Men tar det inte alltför lång tid att få ut bagaget så ska en timme vara tillräckligt för att hinna med bussen, mer eller mindre precist.  

Det enda som egentligen oroar mig nu är att semlorna kanske inte finns till försäljning i mars. Jag är så sugen på semlor (ja, det ska vara plural här). Kanske borde ringa Gunnars Konditori och specialbeställa?

En saga

Norska melodifestivalen avgjordes igår och Sven är helt bomsäker på att det norska bidraget vinner i Moskva. Jag måste hålla med om att den är fångande. Vad tycker ni? 


Alexander Rybak framför Fairytale, som han också har skrivit både text och musik till helt själv. Imponerande!

Ålderdom

Fick en sådan där aha-upplevelse tidigare idag när jag kom på att jag faktiskt börjar närma mig trettio. TRETTIO. Vuxen liksom.

Tack och lov fick jag ännu en aha-upplevelse nu precis. Jag kan vara lugn, jag är ju redan så trettio år gammal som man kan bli. Det här har jag nämligen sett fram emot hela dagen lång:


Nu  är det grande finale!

I väntan på London

Kan vi leka att det är Athens 2004. Imorse vann Sverige finalen i bågskytte och just nu pågår det trestegfinal för herrar. Norge satte världsrekord i första hoppet så det blir svårt för Sverige att slå, men medaljchans finns helt klart. Spännande!



OS-guld till Sverige. Heja heja!

Tidig morgon

Var i skolan före klockan åtta och lämnade in ett arbete, men eftersom jag åkte dit oduschad och med pyjamas under jackan blev det raka vägen hem igen. Hade tänkt sova men kom på att det egentligen är lika bra att fortsätta vara vaken och åka till skolan igen, fast duschad och utan pyjamas denna gången då.

Så får det bli. Ska brygga lite livselixir först och sedan ge mig av.

Söndagsgodis

Svt är ju rena rema gottepåsen såhär på söndagsförmiddagen. Lite alpint, lite längdskidor och lite skidskytte, allt mixat i Vinterstudion. Skidor på teve kan jag aldrig få för mycket av, speciellt inte när det innehåller godbitar som Helena Jonsson.

Stieg Larsson och rotfruktsgratäng

Såg ju på Skavlan igår och där var det klipp från den kommande filmen Män som hatar kvinnor. Jag har ännu inte läst Stieg Larssons rosade böcker, mycket på grund av att jag har lite svårt för deckare, spänningsromaner, kalla de vad du vill. Men, det stora men, jag vill se filmen, och att läsa boken efter filmen är urtrist, därför tog jag idag tag i dilemmat och har nu kommit hem efter en promenad med boken i lurarna.

Är ännu inte överbevisad över bokens storhet men nu ska jag sätta igång med en
rotfruktsgratäng  så med boken på play under matlagningen kommer kanske mitt omdöme att ändras. Skala, skiva, strimla och lyssna.

Rött, allahjärtansrött

Vi hade en fin dag igår. Jag tog på mig mina postsända alla hjärtans dag-presenter från mamma, thailandsköpt pashminasjal och mammastickad mössa, och så drog vi planlöst ut på stan. Shoppade billiga champagneglas på Søstrene Grene, åt sen sen lunch på Bølgen & Moi (på Oljemuséet precis vid vattnet) och drack öl på Cardinal. 

Myset fortsätte sedan hemma med sådant vi tycker om: pannkakor, Ben & Jerry's, På Spåret, Skavlan, frukt, brieost och Champagne från Epernay. Ingen dålig femårsdag eller hur!?


Med champagneglas i påse utanför Oljemuséet.

För fem år sedan

Fredagen den trettonde februari var också fredagen den trettonde februari år tvåtusenfyra. Hur jag minns det? Inte så svårt eftersom jag den dagen blev bjuden ut på restaurant av en då helt okänd norrman. Lyxrestaurant, fem rätter, fem olika viner och grattis norrman, jag blev din. Och grattis till mig, jag fick den bäste.

Så ikväll, om ni inte har något särskilt att göra framför fredagsteven så kan ni ju alltid ta fram vinet, ölen eller läsken och skåla för mig och den numera inte så okända norrmannen. Det ska iallfall vi göra!


Imorse började firandet med frukost på sängen.

Lite för långt går det ibland

Jag vill inte ens tänka på hur längesedan det var jag var i skolan sist. Inte heller vill jag tänka på hur många timmar jag slösat bort på det här spelet. Sven har låst sidan på den bärbara så att jag inte ska kunna spela men idag tog jag hans dator som inte har några låsta sidor. Sjuttiofyra procent vinst är jag uppe i (med Obama som vinnare). Borde vara nöjd med det, det är ju vinst, men nej då. Hundra procent ska det vara, så bra att det inte går att bli bättre. Bäst.

Aldrig nöjd, visst, jag kan gå med på tanken med att alltid vilja vara bäst i skolan, på jobbet eller vid tävlingar (självklart). Men i ett sabla spel på internet där ingen mer än jag ser hur det går. Jag är en skruvad människa.

Nya talanger

Inte varje dag man lär sig något nytt om sig själv men idag var en sådan dag. Svens systers barn har båda födelsedag nu i februari och eftersom det är långt långt att åka brukar våra presenter levereras postmässigt.

En tidningsprenumeration var första present att ordnas. På hemsidan kunde man få nio nummer för tvåhundrafyrtionio kronor men det fanns inget formulär att fylla i för att ge den som present. Ringde därför upp tidningen och fick ordnat en prenumeration, men priset skulle bli tvåhundranittionio. Jag stod dock fast vid priset på hemsidan och behövde till slut bara betala det. Femtio kronor sparat.

Klockradio var present nummer två och vi ville ge en sådan där som projekterar tiden på väggen. Kikade på internet och ser att Elkjöp (Elgiganten) säljer dessa. Väl i affären får vi upplyst att priset är fyrahundranittionio. Vi hävdar att priset på hemsidan var tvåhundranittionio och säljaren säger inte emot utan ger oss den för just det priset. Åter hemma kikar vi på hemsidan och där står det trehundranittionio. Hundra kronor (eller tvåhundra beroende på hur mans er det) sparat.

Alltså, jag är tydligen en naturtalang på att pruta.

Paket på väg.




 


Ändrade planer

Hastigt och lustigt blev det jobb istället för skola idag. Vilar fötterna och dricker kaffe nu. Ska strax sätta igång med hemmastudier. Inte något jag behärskar så väldans bra, men försöka går ju.

Har den beryktade finansexamen om två veckor. Det känns inte bra. Nervöst, dålig magkänsla och allt det där. Bäst att börja plugga känns det kanske lite bättre. 


Vem vet mest

Ja, det är ju min mormor också. Jag är en av de nio!

Slutet gott allting gott



Rutan är hel!

Attans!

Jag gjorde det igen. Valde sängen istället för skolan vill säga. Nu har det gått lite för långt här. Igen.

Måste komma på rätt bana snarast, för det är ju faktiskt kul att lära sig saker. Mycket roligare än att sova, och lite mer socialt. Ikväll måste jag förbereda så mycket jag bara kan inför morgondagen. Lägga fram kläder, mäta upp kaffe och vatten i bryggaren, packa skolväskan och framförallt gå och lägga mig i tid. låter enkelt men ack så svårt för ikväll efter jobbet vet jag att datorn och sängen kommer vara det som lockar mest.  

Lite pepp tack. Hur lyckas ni alla människor ta tag i er själva? Belöning, hot? Eller kanske bara sunt förnuft, något som jag verkat ha tappat bort här i livet. Hur får man karaktär?  

Fortsättning på den krossade rutan

Är precis hemkommen från en underbart god komlemiddag hos Svens morbror med familj. Och nej, jag befinner mig inte i Trondheim. Sven är nämligen, lite hemligt sådär, femtio procent rogalänning vilket betyder att halva hans släkt bor någon mil utanför Stavanger. Idag har alltså varit en riktig klassisk söndageftermiddag med familjemiddag, något som inte är så vanligt när man bor sisådär nittio mil hemifrån. 

När vi kom hem tog vi itu med den krossande rutan. Bort med all ihoptejpad kartong som suttit som skydd och av med hela fönstret. Mitt i all olycka verkar vi nämligen ha lite tur. En släkting till husägarna är glasmästare och familjepris brukar ju vara en aning billigare. Med andra ord så blir det kanske sverigetur och hårklipp trots allt.

 Ser ni vilket fönster det är?

Fåglar och fönster

Lägenhet städad. Skolarbete färdigt. Tvätt struken. Visst låter det som en perfekt helg? Och det var det också. Ända fram till femtiden idag, lördag, eftermiddag. 

Nöjd med allt fix satte jag mig i bilen med riktning affären. Middagsmat och papaya stod på handlingslistan. Ungefär halvvägs står det två kråkor på vägen som ser ut att bråka om någon mat. Jag fortsätter köra och PANG. Dumma fågel. Brukar inte fåglar flyga sin väg när bilar kommer körande? Eller ska man stanna för fåglar på en sextioväg med bilar bakom?

Den överkörda kråkan skulle senare visa sig vara ett dåligt omen. Efter middag med melodifestival, tända ljus och kall öl kände jag att det behövdes lite luft i lägenheten. Gick ut i köket för att vädra men fönstret satt trögt. Jag började slå lite på fönstret men det satt fortfarande trögt så jag forsätter att slå och KRASCH. Dumma fönster.


Och jag som tänkte klippa mig och åka till Sverige för nästa lön. Tror jag blir tvungen att omprioritera.

Gör man inte skolarbete under veckorna får man göra det på helgerna

Helgen har börjat med storstädning. Solveig kommer hit om någon timme och då måste det ju se fint ut. Vi ska göra något  så glamouröst som skolarbete. Har skjutit upp det så långt vi kunnat i hopp om att föreläsaren helt plötsligt får för sig att vi inte alls behöver göra den här uppgiften för att få ta examen.

Våra önskningar har inte slått in och nu måste vi bita i det sura äpplet. För surt är det, jag har kokat av ilska så fort någon nämnt detta arbete. Uppgiften, i korta drag, går ut på att vi ska kontakta och få svar från sex olika hotell på frågor som handlar om deras omsättning. Som att någon har tid till det. Mitt under årsrapporteringen! Inte lär vi oss något av det här arbetet heller, det är mest föreläsaren som vill ha talen till något han ska undersöka. Jag blir sur. Vi är alltså beroende av att andra folk svarar på frågor för att kunna ta examen. Det borde inte vara okej på ett universitet.


Kvällsfika


Lite sent kanske men äh, vad tusan...

Baka liten kaka

Har väl inte direkt varit några glada dagar som just passerat. Pausdagar behövs inte för glada dagar.

Inga allvarligheter utan bara orkeslöshet. Allt har varit ett ork, ett måste. Så istället har jag sovit länge och spelat hjärndöda spel på datorn. Negativ spiral? O ja.

Idag fick det vara nog. Tog bilen till havsluft, agerade fotoassitent och nu ligger det vaniljbullar och russinbollar på jäsning ute i köket. Hade glömt hur mycket hjärnan jobbar när man bakar. Tankarna samlas ihop, blandas och rörs fort fortare fortast runt i hjärnan för att sedan knådas och delas upp i prydliga delar som man sedan tar itu med en för en.
 

Pausdag

Alldeles förbjudet egentligen, men ack så skönt.

Innehåll: extra många morgonkramar, extra mycket kaffe, extra långa telefonsamtal. Extra av allt som inte borde hinnas med en tisdag i februari.