Expedition Robinson: Bladvarianten


Vissa överlever längre än andra, så är det bara.

image17


Julorganisering

Så har jag blivit skjutsad till Ulricehamn och mina medresenärer har åkt tillbaka hem. Usch, alla ni som har båda familjerna på samma plats, eller iallafall inom tjugo mil, var glada över det. Hundra mil är nämligen alldeles för långt för att kunna fira jul på två ställen. Det känns som vi aldrig kommer att fira tillsammans för under julen ska man vara hemma. Jag har svårt att föreställa mig en jul någon annanstans än här.

Försöker förhandla fram till jul i Ulricehamn och påsk i Trondheim, men med tanke på min bristande förhandlingsförmåga (utebliven flytt till stavanger) så säger statistiken att det inte kommer fungera.

Mamma bjöd på en liten julbordstallrikförrätt igår så anar att hon är på samma linje som jag, och två är ju starkare än en.

Ska sova nu för att vara pigg inför julens viktigaste uppdrag: hämta hem lillasyster och fullborda familjen.

Hejdå Oslo, vi ses snart igen

Så blir det hemfärd imorgon och jag har hunnit med en av alla de saker jag skulle göra. Lyckligtvis kommer jag tillbaka om ett par veckor och ska då utforska staden lite närmare. Jag har under detta uppehållet mest varit engagerad i att få tillbaka min dygnsrytm efter sena nätter (så sent att det blir morgon) med plugg, jobb, städning och packning. Är nästan där nu. Tror jag kan somna snart iallafall.

Har förresten inhandlat alla julklappar på Svens sida. Han kör på en bokjul i år och ger alla böcker. En mycket smart idé (min idé). Hade varit ännu smartare om vi hade varit ute i lite bättre tid och beställt böckerna över internet. Nu svettades vi med julstressade människor i ett köpcenter istället. Så mitt tips till er, till nästa jul eftersom det kan vara försent nu, ha en bokjul och köp alla böcker på internet - i november!

Lusse lelle

Ja, jag villade bort mig åtta hållplatser med tricken. Satt alltså kvar åtta hållplatser för länge innan jag kom på att jag nog borde ha hoppat av för längesedan. Men kom fram till slut och fikade med Camilla. För att vara på den säkra sidan anlitade jag min privata eskort på vägen hem för att slippa onödigt trickåkande.

Idag är det lucia och jag ska förhoppningsvis hitta den där kameran. Bakade de fulaste lussekatterna imorse men de smakade gott iaf, tack o lov. Var ute ute i flera timmar igår i jakt på saffran.

Dåligt lokalsinne

Det är så många saker jag skulle vilja prata om men omöjligt kan förklara med ord utan att det bara blir fel fel fel.

Nu ska jag in till Oslo centrum och villa bort mig, och kanske köpa mig en kamera. Önska mig lycka till.

Nionde december

Idag har jag blivit tjugofyra år gammal. Och haft den tråkigaste födelsedagen någonsin. Antar att det ingår i biten att bli äldre men snyft, vad trist det är. Som att inte insikten om hur gammal man blivit är tråkig nog liksom.

Om trettifyra timmar är jag hos Sven

Nämnde att jag gärna ville gå tidigare idag eftersom min packningsdisciplin är ännu värre än studiedisciplinen och vid  elva sa chefen att jag kunde gå. Jag blir så glad. Så snällt, gillar min arbetsplats trots allt.



Pinsamt

Okej, detta är inget jag är stolt över. Och jag står fortfarande fast vid detta.

Men, men, men.. är det julbord så är det och finns det öl så finns det och dricker man öl så förlorar man sitt förnuft.


Ja, ni kan väl själva lista ut resten.


Julbordsväntan

Så var det färdigbakat också. Kan ju inte säga att kakorna blev direkt snygga den här gången. Var igång med tusen andra saker samtidigt och som alla vet, mat och bak ska ha hundra procents uppmärksamhet för att bli så bra som möjligt.

Har förresten på mig en svart klänning från Kapp Ahl i storlek small. Den storleken har jag inte haft sen... nej tror faktiskt aldrig jag har haft small. Gick direkt från barnstorlekar till medium, och nu har jag vuxit till mig ännu lite mer och brukar kräva large. Jag behöver väl knappast inte upplysa er om att Kapp Ahl i nafs nu har blivit min favoritaffär. 


Klar på riktigt

Framsidan är gjord, korrekturläsningen avklarad och nu sitter jag här med tre fortfarande varma nyutskrivna kopior av examensarbetet. Inget mästerverk men nu är det klart, och jag är officiellt godkänd att studera på norska universitetet. (Om jag inte blir underkänd då men sådana tankar ska jag inte lägga ned någon som helst energi på.)

Ikväll är det julbord. Inte jobb-julbord utan julbord som i "jag ska ha kul". Det är mina kockvänner som fixar så det enda jag ska göra är att baka hallongrottor, vilket inte borde vara så svårt.

Återkommer senare, när jag har lämnat in uppgiften och kommit hem.

Klar

Är det något jag önskar mig i julklapp alternativt födelsedagspresent (ja på söndag smäller det!) så är det bättre självdisciplin. Antar att jag inte behöva förklara så mycket mer om ni kikar på vilket klockslag detta inlägg kommer att publiceras.

Alltså det började så bra, någon gång för sisådär en månad sedan. Hade heldagar i skolan med läsning och lärorika diskussioner med mina medstudenter. Jobbade på kvällarna och jag kände mig oövervinnlig.

Så en dag, i fredags om jag minns rätt, serverade jag en otrevlig gäst på jobbet vars mål för kvällen var att sätta mig på plats. Vet inte om hon lyckades men däremot lyckades hon förstöra mitt positiva jobbhumör. Min oövervinnlighet försvann på en sekund och sedan dess har jag känt mig sådär lagom engagerad. Tänk att så lite kan göra så mycket. Det sa bara pang och det enda jag har velat sedan i fredags är att få åka härifrån. Få träffa min pojkvän och familj, få åka hem.

Begreppet tid

Kör fyrtiofemminutersmetoden just nu. Fyrtiofem minuter intensivt skrivande - femton minuters paus. Än så länge verkar det fungera bra, men det kan också bero på den enkla anledningen att jag måste bli klar idag. Jag kan försöka lura mig själv så mycket jag orkar med att tidigarelägga deadlinen men innerst inne vet jag när den faktiska inlämningstiden är. Hopplöst fall helt enkelt.

Läste precis om ett folk, en stam som kallas för något på "B" och de har tydligen inte begreppet tid. Verkar så jäkla skönt att leva så. När de associerar till saker så tänker de inte i tid utan i platser. Förstår det inte riktigt själv eftersom tidsbegreppet för mig är så självklart, men jag antar att de omöjligen kan veta hur gamla de är. Alltså, går de mer efter mognad när de ska hitta vänner och käresta. Inga föräldrar kan använda det klassiska uttrycket "Men du är ju faktikst bara..." och inte känner man sig onormal om alla ens kompisar har fått sin första kyss, för de kanske är tio år äldre, vem vet!? Inte heller skulle man vara tvungen att gå och lägga sig när man är pigg eftersom man ska upp så tidigt imorgon, eller för den delen - gå upp i ottan när man bara vill sova.


Och framförallt, så skulle det inte finnas något som heter deadline.


Ojsan, jag gjorde det ändå

Skulle precis logga in på min blogg för att berätta den spännande nyheten om att mangon som jag åt smakade äpple men sen kom jag på att jag lovat mig själv att inte slösurfa före midnatt på grund av att det tar en massa tid från examenskrivandet.

Mmm, vad gott du luktar

Duschade precis och använde duschcreme för herrar. Jag luktar så otroligt gott just nu. Det är mycket bättre hållbarhet på herrdofterna också. Använder man en duschcreme för kvinnor så känns det som att doften åker ned i avloppet tillsammans med löddret. 

Ja, det händer inte så mycket när man sitter helt själv i en kall lägenhet, därav dessa intressanta blogginlägg. 

Hokus pokus

Var ju ute och köpte mobiltid innan och märkte att det har frusit på igen efter några dagars plusgrader. Förutom alla sladdande bilar var det helt magiskt ute. Det såg precis ut som någon slängt ett ton glitter över Stavanger, ni vet sånt där glitter man köper på burk och pysslar med (alternativt målat hela staden med glitterlim men eftersom det var sladdande bilar med i bilden så avvisade jag snabbt den teorin).  

Tyvärr så kan inte glittrande magi hjälpa mig att skriva denna examen. Något självdisciplin däremot kan men som är en egenskap jag inte besitter i nuläget. Jag vet att jag är tjatig men det enda jag tänker på är att komma bort härifrån och vara ledig. Det är som jag tidigare sagt bara att skriva men... ja vad då men? Jag har inga bortförklaringar kvar på lager.

Och så sägs det att tid inte kan köpas?

Fasen vad segt det går. Har upplägget klart så det är egentligen bara att skriva. Skrivtrans a la Pär Lagerkvist, ja tack!

Ska ut och köpa mobiltid för att ringa och gratta mamma som blir fyrtioåtta år idag. Hurra, hurra hurra!

Dan före dan

Det tar emot att gå och lägga sig fast man är trött när man vet att morgondagen blir tråkig. Ska ta Carolines tips till mig och skriva skriva skriva imorgon. Puh...

Pluggtips

Jag är lite trött men framförallt är jag stressad över den där hemexamen som jag inte blörjat med än på grund av helgens jobbande. Ska iväg nu igen och kommer hem runt halv åtta. Sedan har jag hela måndagen, hela tisdagen och onsdag fram till klockan nitton. Hur ska jag lägga upp skrivandet? Någon som har bra tips på att bli så effektiv som möjligt? Funderar på att slappa helt ikväll och gå och lägga mig tidig. Är det dumt? Ska jag börja redan ikväll istället?

Ännu ett julbord avklarat, eller hur jag påbörjade min resa som nykterist

Kom hem vid tre inatt, satte på en maskin tvätt och hängde upp den. Gick i säng vid halv fem. Nu är det jobb igen och jag har fortfarande inte börjat med hemexamen. Ska vara inne på torsdag, det börjar närma sig. Försökte tänka på dispositionen inatt när jag stod och putsade vinglas och en av gästerna låtsades vara en pelikan. Ja det är sant, han hade någon form av skådespel och spelade upp hur en pelikan agerar i olika händelser. Kan ju säga att gruppen han tillhörde var det värsta jag sett på länge. Mellan trettio och femtio år, svinfulla och smygrökte under borden. Det är helt galet, okej om det var en grupp artonåringar men gamla män kvinnor och män som böjer sig ned under bordet och tänder en cigarett. Ännu en anledning till att inte dricka när man blir äldre. Seriöst, det här jobbet förvandlar mig sakta men säkert till nykterist.