Onaturligt enligt mig

Oj läser du den boken igen? Pekar och frågar. Nej den bara ligger där, har två sidor kvar men de orkar jag inte läsa. Svarar som att det var det mest naturliga i hela världen. Va? Lyfter ögonbrynen och öppnar munnen. Ja, storyn är ju slut, nu är det bara kärlek och bebisar kvar. Avslutar samtal och går därifrån.

Kvar står jag med oförstående min. Det är för de två sista sidorna jag läser boken. Det är de som gör att jag hela tiden aktivt väljer att läsa vidare. Nej jag förstår inte, hur kan man välja att inte läsa de två sista sidorna?


Lögnhals

Jag ljög. Jag var på teater i Köpenhamn i mitten av nollnolltalet. Två gånger till och med. Två gånger fast samma pjäs. En galen pjäs om den danska galningen Simon Spies. Så galet att alla helt plötsligt, mitt under pjäsen, var tvungna att fira mister Spies bröllop med varsitt glas champagne. Bara i Danmark vänner, bara i Danmark.

Lite norskare teater idag, med lite mindre champagne men jag är nöjd. Bryta vardagstristessen med lite Shakespeare gör jag gärna igen.

What's past is prologue.
The Tempest, 2. 1

Jag ska på teater

Ikväll, halv åtta, börjar Shakespeares Stormen  och jag har fått gratis biljetter av universitetet. Tack tack. Sitter på balkongen långt bak men nu när jag har fixat glasögon ska ju inte det vara några probelm. Vad glad jag känner mig, gratis piggar verkligen upp.

Sist jag var på teater var jag runt sjutton år gammal och det är så längesedan att jag inte helt minns: Hur mycket godis är lagom att ta med till en teaterpjäs?


Veckoslut

Helgen började med ett knytkalas. Ett nyktert ett eftersom helgen fortsätter med jobb tidigt imorgon. Knytkalas är en smart idé. Det finns liksom alltid något på buffén man då gillar.

Syftet med knytkalaset var kungörelsen av en förlovning. Så sött och romantiskt. Blir bröllop sommaren nästa år. Det ser jag fram emot. Bröllop är alltid så fyllda med förväntningsfull magi. Likt nya år. Sväv-varning. 


Marken kan vänta

Försöker suga ut det sista av mitt överoptimistiska jag men märker att det blir svårare och svårare ju fler dagar in på tvåtusennio vi kommer. Har nämligen en tendens att inför ett nytt år bli så förväntansfullt optimistisk att jag svävar runt och ler åt allt som komma skall. När marken börjar närma sig är det extremt riskfyllt för en alltför hård landning så jag tvingar fram minsta lilla framtidsförväntningskänsla jag kan för att hålla mig uppe. Jag vill inte landa. Trivs så himla bra här, ett par decimeter över marken. 

Fast det är klart, ibland behöver jag inte ens tvinga fram någon känsla. Då räcker det med en länk från min sambo och jag håller mig svävande.



Så underbart upplyftande


Om jag vore...

Såhär skulle jag vilja se ut jämt. Fast med brunt hår och kanske ännu mer smink. Istället går jag runt med mina sunkiga lager157-kläder och ett lager mascara. Behöver mer pengar, mer motivation och mer kreativitet för att uppnå ebba-standard. Var rätt kreativ förr i tiden men nu har jag slutat bry mig. Ett tecken på att jag har blivit tråkig?


Vågar du?

Eftersom jag numera vid telefonsamtal med syster visualiserar henne som Nick Pitera är det hög tid att skriva ett inlägg, jag vill ju inte att ni ska tror att jag ser ut som ett avklippt tomteskägg.

Besökte havet idag. Klättrade högt upp på klipporna och hånskrattade stormvågorna rätt i ansiktet: Kom och ta mig om ni kan. Utmanade mer och sprang till några andra klippor för att komma ännu högre upp. Upp, ned och sedan upp var planen. Jag kom lägst, insåg att uppdraget var för riskabelt och skulle vända då jag hörde ett kraftigt mullrande. Förstod direkt vad som var på väg att hända, men istället för att fly uppåt stod jag kvar och tog händerna för ögonen. Splash, och halva jag var täckt av januaritempererat nordsjövatten.

Så idag har jag lärt mig två ting. Det man inte ser händer ändå och trots stark övertygelse så är jag inte mäktigare än havet.

Motståndare: ett salt hav.


Hjälten: en slagen en.

Påtår? Ja, tack.

Ser igenom alla kort jag tog under julsemestern och upptäcker att cirka femtio procent gestaltar någon form för fikande. Jag som fikar med syster, vänner som fikar, marspanjultomteprydda bakelser, ett colaglas med färgglada sugrör, en tallrik tårtbuffé, mormorfika, mamma med mandelmussla i handen...
 
Ja jag kan fortsätta ett bra tag, men det räcker nog med att konstatera att det inte är för inte som jag redan som femåring var noga med att berätta att ett av mina mellannamn var Mumselisa.

Julen är slut



Skägget är klippt.