Sommar i P1

Lyssnar på P1 och Johan Lindeberg samtidigt som jag förbereder dagens middag. Upptäckte faktiskt detta program igår och plöjde tre avsnitt (Westin, El-Refai och Janouch) i ett svep. Ser att jag ligger en bra bit efter så jag har lite att göra. Men det är ju ett helt underbart program som, vad jag har förstått, flertalet följt ända sedan barnsben. Inte så stort radiointresse i min familj tydligen.

En och en halv timme blogg i muntlig form passar mig utmärkt såhär sista semesterdagen.

Ser ni vad jag har gjort idag?



Det senaste hårmodet i Danmark...

Lite trist

Det är fortfarande ett varken-eller-väder ute och ikväll ska det bli regn. Jag börjar tappa hoppet om strandlivet och inatt drömde jag om jobbet. Vardagen börjar sakta smyga sig på igen. Som tur är har vi ju en massa stränder hemma så vi får ta någon dagskort minisemester till stranden när vi är hemma.

Blir nog en liten cykeltur idag igen. Här är det helt backfritt och det känns som jag är med i en film varje gång jag cyklar. Allt är så lätt och vinden tar tag i håret. Extra tjusigt blir det när jag har kjol på mig.


Min semesterräddare och jag.

Det där med vädret

Vi har det fint här. Slappar, äter god mat, åker på cykeltur, spelar kort, bakar och har det gott. Tyvärr vägrar solen att visa sig mer än en timme åt gången. Det kunde ha varit värre, det kunde ha varit ösregn och nästintill nollgradigt. Vi har det varmt och fint så ska väl egentligen inte klaga, men det kunde varit bättre. Det kunde varit soligare. Milslånga stränder vill ha sol. En semestrande Lisa vill ha sol. Sol visa dig!

Finn ett stort fel.


Jag är i Danmark

Men min kära svärfar har köpt ett headset till mig så är det någon som vill skypa säg bara till när. Annars är här fint, sol och stränder, slapp och skratt. Sven och systerdotter är iväg och fotar kossor i kvällsdiset. Vi kunde inte ha haft det bättre!

Kom så Danmark

Snart åker vi till Danmark. Igår natt pratade jag och Sven danska med varandra och insåg att vi lät precis som alla de som vi tidigare skrattat åt. Språk försvinner, vardagen har ändrats. Det som för två år sedan var så självklart inger nu en pirrande semesterkänsla. Jag tror jag är gladare nu, mindre backar och dalar i humöret, men det kan också mycket väl bero på att jag har blivit äldre. Vissa saker blir lättare att hantera med åldern och humöret är en av dem.

Iallafall, jag saknar rågbröd och Strøget, billig øl och platta landskap, vilket är precis det jag ska njuta av i två veckor framöver. Eller ja, kanske inte så mycket Strøget då eftersom vi ska tillbringa dagarna i Jylland men resten ska jag klara att få med mig och kanske kanske blir det även en dagstur till Nordens vackraste huvudstad. Vi får se.