Jag glömde juicen

Men å andra sidan har jag hört att ett gäng av dessa också botar urinvägsinfektion...

image34

En alkoholfri Cosmopolitan, tack

Ingenting varar för evigt och inte heller den fläkt med positivitet som susade förbi mig i några dagar. Jag är tillbaka i negativismens bittra famn. Kan bero på att jag har känning av urinvägsinfektion. Har inte köpt tranbärskoncentratkapslarna som Caroline rekommenderade så det är bara att sätta igång med drick-tills-du-spyr-varianten. Tranbärsjuice är verkligen inte sex and the city-glammigt när man har druckit lite(r) för mycket.

Funderar på att köpa bullbaksingredienser i affären också. Lite trist är att det är stört omöjligt att finna vitt pärlsocker i denna stad. Finns bara genomskinligt och då ser bullarna ut som bullar som legat för länge i skafferiet.

Nyladdning

Hemma efter en påsketur med massa massa snö och massa massa kaka. Jag har stortrivts helt enkelt!

Lyckades med något som jag aldrig klarat av tidigare. Klarade av att ta en dag i taget under hela semestern. Inga tankar om några dagar framåt eller grubblerier över dagar som gått. Att fokusera på dagens dag är den absolut bästa avslappningsmetod som finns. Det och längdskidåkning med fjälltoppsutsikt har gjort mig extremt utvilad. Känner mig nästan lite som en ny människa och jag hoppas så innerligt att denna nya människa kan använda all energi till skolfokusering. För ger skolan bra resultat kommer sommaren bli den bästa på lång lång tid.

Snöaktivitet

Såhär vill jag bo! Snö och en kvart till superfina spår som kan varieras i oändlighet och en utsikt man kan beundra i flera timmar. Längdskidåkning slår allt. Jag är liksom såhär glad efter att ha vurpat fyra gånger i ett försök på snygg och snabb fristilsåkning:

image33

Fast en gång var det Svens fel,
han ställde sig i spåret precis framför
 mig när jag fått upp värsta glidet.

Jag tror det blir en bra sommar, vad tror du?

Idag sken solen och jag hämtade en kofot och gick bärsärk i Thereses lägenhet. Det var hur kul som helst. Ser fram emot sommaren med grillkvällar hela nätterna långa i hennes trädgård.

Packar väskan inför den kommande påsketuren till Trondheim. Det går sådär. Och jag reser om, hjälp! Jag reser om två och en halv timme. Åh shit. Bäst att skynda nu för när jag är på tåget har jag om inte all tid i världen så iallafall sexton timmar som kan ägnas åt avslappning. Vi ses i Trondis! 

Ibland känner man sig lite ensam

Som idag till exempel.

Bebiskärlek

I fredags gjorde jag en massa skoj. Bland annat så klädshoppade jag upp alla mina drickspengar och besökte Rogalands konstmuseum. Kikade på utställningen Babylove men blev lite besviken. Har sett fram emot att få se utställningen hela året och betalar gärna trettio kronor (studentpris) för det men hade gärna velat veta i förväg att det inte fanns någon musik och att batteriet var dåligt på alla tekoppar utom en. Ja ja. Jag fick sett den iallafall och hade faktiskt lite kul, speciellt när jag kraschade in i en stolpe...

image32

www.babylove.biz

Måndagssytlig

Skulle ju ta kort varje morgon den här veckan men glömde det givetvis imorse. Sent upp som vanligt, håret i knut som vanligt och mikrogröt slängt ner i magen, som vanligt. Kom först i skolan på att jag glömt morgonbilden.

Föreläsningen gav mig inte speciellt mycket idag. Statistikmaratonpluggandet i lördags har nog gett ett positivt utslag. Bestämde mig för att gå hem i första pausen så här sitter jag nu och fullför dagens uppdrag.  


Pratade med Sven när bilden togs, och kan bara konstatera att jag gjorde rätt med att gå hem. Skrämmer ju livet ur studiekamraterna när jag går runt i skolan och ser ut på detta vis.

Bang bang

Kill Bill-kväll pågår just nu. Och jag funderar på lite glass. Det hade väl varit gott?

För att förtydliga: Nej vi hämnas inte på varandra utan vi ser filmen. (Om det var någon som tvekade.)

Konfidensintervallkaos

Läste statistik igår tills ögonen gick i kors och hjärnan på tomgång. Idag har jag ont i nacken eftersom stora delar av statistikläsandet spenderades i soffan. Ostbågerygg i sex timmar. Men det är det värt, Jag kan ju om jag vill, var bara tvungen att bevisa det för mig själv igår. Måste rusa till jobbet. Söndagsbuffé plus servitörmöte, blir en heldag på hotellet idag alltså.

Lite för mycket information

Hade tänkt att sova men blev så kissnödig av allt regnsmattrande mot rutan. Finns det något jobbigare? Gå upp när man har lagt sig för att man måste kissa. En gång kissade jag i ett glas. Toaletten var upptagen och jag kunde verkligen inte hålla mig. Glaset stod på bordet och vips så var det fullt.

En annan gång kissade jag på byxorna. Vida byxor och full på cider ute i naturen. KIllen jag var kär i såg säkert fläckarna på byxorna men låtsades som ingenting.

Så kan det gå.

Tack för tipset Maja

Mina lår tar död på mig snart. Det gör så ont, och nu ska jag iväg och gå i minst åtta timmar. Hoppas att jag får sluta tidigare idag. Ska servera på ett stort galej i skolan imorgon och då vill jag se pigg ut.

Morgonbilder kommer nästa vecka. Ingen vacker syn men om ni startar dagen med min blogg lär ni få dagens första skratt.

Teveserier

Försökte kolla på teve innan, CSI, men kunde inte hålla ögonen öppna. Serier är svårt. Väldigt få serier som jag bara kan se några avsnitt av då och då. Antingen blir det alla eller inget. Oftast alla, så som med Desperate housewives. Såg hela säsong två på tre dagar och sedan dess mår jag dåligt och panikbyter kanal så fort jag bara ser en reklam om serien.

De serier som jag inte sett eller känner behov av att se alla avsnitt men ändå klan se ett då och då är; Cosby, Top Model (fast brukar googla och se vem som vinner), That's 70ties show... Ja, det var det jag kom på nu, måste nog fundera lite till. Medium kanske?


Vecka tio





Förra veckans tema var ju Lisa efter jobbet. Denna vecka jobbar jag bara tre dagar så det blir inte riktigt samma sak. Vad ska veckans tema vara? Ja, jag vet att det är tisdag och att denna vecka egentligen började igår men måndagar har väl aldrig någon riktigt brytt sig om?

Så ge mig något. Ni har fram till ikväll, sådär lite för midnatt, på er.

Slut för idag, tack för idag

Söndagsbufféen är klar och jag är hemma på snabbvisit för att köra en raggardusch och sedan bege mig mot stan. Blir nog några öl ikväll, eller cider rättare sagt, fick några med utgånget datum från jobbet igår. Borde inte vara så farligt va?


Jag orkade mig upp



Så nu sitter jag med ikeashoppad blåbärssoppa och halvsover i soffan. Det ser så härligt ut att åka skidor. Lite synd att man har valt att bosätta sig i skidnationens allra sämsta snöstad. Har sett snö liggandes på marken en gång sedan jag flyttade hit och det var natten då jag kom hem från Warsawa. När jag vaknade dagen efter fanns det inte ett enda litet vitt spår kvar.


Blåbärssoppa nästa

Blåsten och regnet håller i sig, men det är tur att man är en människa med lite tyngd. Mötte en pappersmugg på vägen hem och den såg inte ut att ha det så lätt. Eller nej, lätt var ju just det den hade... enkelt är nog det ord jag söker.

Jobbet var tråkigare än tråkigast, men jag kom tidigt hem och är förhoppningsvis pigg till Vasaloppet i morgon.


Med blicken i kors

Lugn dag på jobbet idag, stängde med Anette och hon är lika snabb som jag, det är härligt. Är lite trött nu och när jag är trött skelar jag, därav mitt konstnärliga och djupa självporträtt.

Fast jag tycker att mina ögon har blivit sämre på sista tiden. Skelar nästan alltid på kort och ett av ögonen, tror det är vänster, har lite svårt att hänga med när jag skiftar avstånd med blicken. Borde kolla upp synen. Skelningen kan ju inte hjälpas med glasögon men mitt (troligtvis) närsynta vänsteröga kan få hjälp.

På tal om min skelning så är det en historia för sig. Skelade när jag var några år gammal och mamma gick med mig på flera synundersökningar på vårdcentralen. De sade att det inte var någon fara och att det skulle försvinna med åren. När jag sedan blev åtta blev skelningen värre och jag kunde inte läsa utan att ha handen för ena ögat. Gick till optikern och han frågade varför jag inte varit på någon undersökning tidigare, fått en lapp för ena ögat och blivit kvitt skelningen för gott. Då jag var åtta var det alldeles försent att vänja av ögat och skelningen kommer följa mig hela livet. Alltså, nu är det inte så att jag skelar mycket och de flesta tänker inte ens på det men jag störs av det och det är tillräckligt irriterande.