Det svarta paketets innehåll

Choklad! Som jag har mumsat.



Min pojkvän känner mig bra han.

Mina köksvanor

Bankandet har avtagit lite men nervositeten är fortfarande kvar. Allt är ju så ovisst. Och vi pratar inte om något stort livsavgörande steg för gemene man, men för mig, Lisa-fegis, är det gigantiskt. Faktiskt en liten vinst, oavsett hur det går. En vinst för mitt självförtroende (eller självkänsla, kan aldrig sklija de två åt).

Nu steker jag raggmunk och ser på Hype på SVTplay. Rätt kul program, kanske aningens "pop" för mig men det går. Att ha laptopen med i köket är en självklarhet för mig. Laptopen och SVTplay alternativt webradio samt ett par goa hörlurar. Skulle bli så tråkigt annars, bara stå och stirra ned i pannan när munken steks. 

Och detaljer kommer, när jag vet utgången av det hela. Vet nämligen inte hur min reaktion kommer bli om det skulle visa sig bli pannkaka (alternativt raggmunk) av det hela.



Åh, det var så gott.

Med bankande hjärta

Just nu har jag tagit ett rätt så stort kliv mot en ljusare framtid. Inget är säker, ingenting, men är man inte med kan man inte heller vinna eller hur? Ah, det är så spännande. Och jag är så mesig, blir uppspelt av minsta lilla. Motsatsen till cool, där har ni mig. 

Att ta lärdom av, går det?

Har haft en mycket effektiv förmiddag men efter en lite för lång lunch började motivationen att dala och nu sitter jag här och funderar på om och i så fall vad jag ska baka ikväll. Är lite sugen på att vara med i denna tävling.


Oj, skola var det ja. Tog Carolines råd till mig och läste genom vad jag skrev för cirka ett halvår och ett år sedan. Då jag satt i samma sits som nu. Vad fort jag har glömt. Hur arg jag var på mig själv när jag skrev detta eller hur lite jag har lärt mig sedan detta publicerades.

En del misstag lär man sig aldrig av eller?


Gissa var jag har spenderat kvällen










Snälla, ge mig lite examensångest

Sitter i skolans bibliotek och har en liten paus från läsandet. Det märks att examen börjar närma sig. Biblioteket är fortfarande fullt (vanligtvis brukar det börja tömmas på folk efter lunch) och kommer man senare än tio till skolan är det svårt att få parkeringsplats.

Mina examensnerver har tyvärr ännu inte satt igång. Tyvärr ja, jag behöver de verkligen nu, examensdatum är satt till 20/11, 27/11, 2/12 samt en hemexamen andra veckan i december. Behöver lite tandagnisslan, ett huvud fullt med förtvivlade tankar och en och annan tår av panik rinnandes ned för kinden. Efter en sådan attack blir jag nämligen megaeffektiv. Mer klarsynt på något konstigt vis.

Finns ju ingen garanti att att en sådan attack kommer i år, men risken chansen är stor om jag känner mig själv, och vilka krav jag har på mig själv rätt.

Ett litet svart paket...

... fick jag av Sven (och Laptop?) efter huvudstadsvistelsen. Undra vad som döljer sig där i?



Spännande!

Nej se det snöar

Ja det är sant. Vaknade imorse och kände kyla. Vinterkyla. När jag sedan skulle bege mig mot affären för att inhandla frukostbröd dalade flingor av snö sakta ned utanför fönstret. Det snöar i Stavanger. Eller snöade rättare sagt, nu är det regn igen, men snö. Jag tappar hakan, snö är inget västlandet skämmer bort en med direkt.

Av inspiration från snöflingorna köpte jag risgrynsgröt istället för bröd till frukost. Kaneltäckt gröt in i munnen och vinterkänslan blev total.

Vinter (jul och skidåkning). Snart är den här på riktigt.


Tände kaminen för första gången idag. Den värmer bra.

Hårlös

Jag skulle kunna märka att det började närma sig vinter även om jag var inlåst utan fönster och hade noll begrepp om vad tid var. Det slår nämligen aldrig fel, varje år när det börjar bli kallare tappar jag mitt hår. Nu vet jag att vi alltid tappar hår men på vintern blir det helt extremt för min del. Skulle jag samla ihop allt hår under dessa månader hade jag kunnat sticka en tröja, kanske inte den tjockaste, men ändå, det hade blivit en tröja.  

Det är bara hår men ack så sorgligt. Måste alltid klippa av en rejäl bit när våren kommer för att håret har blivit så stripigt under vintern. Mina drömmar om mitt långa tjocka hårsvall som jag hade när jag var liten förblir just drömmar. År ut och år in.

Provar just nu
Kérastases schampo, "to help reduce the risk of hair loss". Kanske kan hjälpa?

Lisahusmor

Nu har jag legat på hårdsidan sedan klockan nio imorse. Diskat, dammat, tvättat och röjt röjt röjt. Vår så kallade walk-in-closet är numera inte fullknökad med skräp halvvägs upp till taket utan nu kan du faktiskt gå in i den utan problem. Känns bra men jag förstår inte, vi flyttade ju nyss och i den flytten kastade vi runt hälften av allt som var vårt. Var kommer allt skit ifrån?

Nu är det bara lite finputs kvar och så är här strålande fint. Allt för att min man ska komma hem till ett glänsande hem imorgon. Mycket lättare att städa i ensamhet. Då får jag det som jag villha det; noggrannt och rent. Sven ska alltid fuska genom att till exempel lägga en filt över tvätten eller strunta i att torka av bänken efter diskning.

Har ett litet problem dock. Börjar bli hungrig men hur kul känns det att stöka ned i köket när det äntligen blivit fint. Hade vi haft söndagsöppna affärer här hade jag utan tvekan traskat dit och köpt alla norrmäns favoritmat: fryspizza. Det är helt otroligt hur pizzagalna de är i detta land. I min närmsta mataffär finns det fyra frysdiskar och en av de innehåller bara fryspizzor. Alltså tjugofem procent, på resterande sjuttiofem procent samsas allt annat som vanligtvis går att köpa fryst. Det är inte lätt att få varierad kost här. Bröd till frukost, bröd till lunch, varmt bröd till middag (pizza) och bröd till kvällsmat. Det jag mest saknar från Sverige (och Danmark!), näst efter familj och vänner, är matutbudet. Att kunna välja på mer än fem yoghurtsorter till exempel, åh himmel...

Nej, tror jag får göra en soppa, har broccoli i kylen och det är ju gott. Blir fem saker att diska om jag räknat rätt, och det ska jag nog klara.


Pizza, i var norrmans frys.

Tur att jag får en extra timme

Åh hjälp. Dagen är slut.

Mitt läge, vad är ditt?

Har kommit i stämning här hemma. Laddade upp med Go'kväll på SVT1 (älskar den där delen när en gäst har en fiktiv middag med sina önskegäster) och nu dansar jag till musik genom Svens perfekt-ljud-headset. Har lite ont i magen efter all vispgrädde, blev visst lite uppblåst.

Nu: stryka framför Idol.

Fett asocial, det är jag

Just nu sörplar jag varm choklad med vispgrädde samtidigt som jag och mister stationär försöker knyta band. Inte det lättaste, han är så bred och innehållsrik, men vi har hela helgen på oss att komma varandra nära. Laptop är nämligen och svirar med Sven i storstaden.

Mina planer för helgen borde kanske innefatta, på grund av att jag är jobbfri, diverse spektakel med vänner men icke. Nej, jag ska göra så lite som möjligt utanför hemmet. Och så mycket som möjligt i hemmet, här är det kaos och min tur att städa, vilket jag har lovat ska vara gjort på måndag. Men städandet tar ju inte en hel helg så jag har gott om tid till att sitta och njuta ensamheten, och dricka hur mycket varm choklad som helst. Det är så härligt att vara ensam såhär någon gång ibland. Rensa tankarna och slippa prata, slippa vara trevlig.

Nej nu ska jag toppa min choklad med ännu lite vispgrädde. Det är det som är bra när man fikar hemma. Att man kan ta en extra omgång grädde.

Ruggigt

Hade glömt hur mycket det kunde regna och blåsa i denna stad. Utanför låter det som havet, hoppas jag inte blir sjösjuk nu när jag ska sova. Godnatt.

Istället för att vara glad

Igår kväll kom jag på mig själv liggandes i sängen med en rynka i pannan och neddragna mungipor. Jaha, sur sur sur. Tror det är den där smygande veckolånga huvudvärken jag haft som börjar ta ut sin rätt, för inte vaknade jag på något vidare bättre humör imorse heller.

Tvekade mig iväg till skolan och gjorde min plikt med att närvara på den enda föreläsningen för dagen. Sedan blev det raka vägen hem och här sitter jag nu och äter pepparkakor för att bota det sura.



Pepparkakor i oktober. Nästan lite kriminellt va!?

Fucking Åmål-inspirerad

Sitter i skolalala och blogagagagar. Tror det blev en kompromiss angående jobb vs plugg igår. Jag vill hellre ha pengar nu än om två år. Plus att man alltid klarar mycket mer än vad man tror.

Nu våffla och kaffe, och sista timmen finans.

Såklart man vill bara bäst. Finns det några alternativ?

Fjärde jobbdagen på rad startar om en halvtimme och trots att jag jobbar mycket mindre i oktober än vad jag brukar känns det som de jobbdagar jag har kostar mig ett betygssteg. Är för fokuserad på betyg jag vet, men när det finns något som delar upp personer mellan att vara bäst och att inte vara bäst, vad vill man då helst vara? Allt annat än bäst känns som ett misslyckande. Speciellt när man vet, som jag, att kapaciteten finns där, bara man jobbar tillräckligt hårt.

 Att gå upp tidigt en måndag för att plugga efter att ha jobbat en hel helg är omöjligt och när man väl kommit upp är det bara några få timmar kvar tills jobbet börjar igen. Några få timmar som fördrivs med att göra ingenting.

Och nu ska jag prata med min chef om en halvtimme, över novembers schema. Novemberjobbdagar är dregel dregel för pengakåta arbetare i Norge. Halv skatt är statens julklapp till folket. Men novemberpluggdagar är dregel dregel för betygskåta studenter som läser tredje termin hotelledelse på Universitetet i Stavanger. Examen börjar den tjugonde.

Mitt i valet och kvalet står alltså jag, en pengaochbetygskåt arbetande student i Stavanger utan studiemedel. Hur ska mina värdefulla (obs! dubbel bemärkelse) novemberdagar studeras? Serverandes eller sittandes?

På första parkett


Plötsligt händer det. På båten mellan Rhodos och Symi, sommaren 2008.

Inferior goods

Våland skolekorps hade loppmarknad i sin skola med start idag klockan tolv. Halv tolv började vi köa och hjälp vad mycket folk det kom. Knuff och puff, hit och dit. Det är galet vilka vassa armbågar vissa har. En spegel fyndade jag iallafall. Femtio kronor.


Spegel spegel i luften där.

En utsatt bransch?

Det var ingenting att göra på jobbet idag. Verkligen ingenting. Och jag kan inte låta bli att undra om det har något att göra men finanskrisen. Vågar folk inte längre äta ute? Trots brist på gäster så hade jag det rätt trevligt ändå, tog lite kort med kameran, så varsågoda, här jobbar jag. På tjugoförsta våning.



Uppe bland molnen, högt över månen, där jobbar jag.


Så ska värken tas

Vaknade med huvudvärk imorse igen. Försökte på alla sätt bota det; sov en extra timme, duschade, drack vatten och kaffe men ingenting hjälpte så jag åkte till skolan med bankande skalle och solljus rakt i ögonen. Rusade till salen där vi skulle ha ett prövoprov inför kommande examen.

Väl på plats tog jag pennan i hand och öppnade provet och vips, huvudvärken var borta. Har alltså idag kommit fram till att botemedlet mot min huvudvärk är hårdplugg. Mycket intressant.
 
Nu jobb, och det brukar tyvärr inte ha en positiv inverkan på bankandet...

Smalycka

Alltså det här tevefyraprogrammet Bröllopsform, visst är det lite småmysigt? Människor blir smala och lyckliga. Den ultimata framtidsdrömmen. Då till sommaren, då efter jul, då när jag är klar att studera, då då då. Då ska jag vara smal, och lycklig. Lycklig och smal, den ena funkar inte utan det andra, eller?

Vet att jag låter en smula ironisk men efter förra veckans program satt jag med våta kinder. Så kanske är jag ironisk, men i så fall med mig själv som största ironiseringsobjekt.

Hemlagat

Så är jag tillbaka i Stavanger igen. Kom imorse vid åtta. Lunkade hemåt från tåget helt yrvaken. Hade med mig väskor tunga av öl samt en smygande huvudvärk. Nattåg utan sovkupé är inte för veklingar direkt. Efter dusch, kramar och en timme på ögat var jag i helfin form. Utvilad och på strålande humör. Mina klasskamrater, som inte haft en långhelg av energiladdning, försökte så gott de kunde undvika mig och mitt fåniga smil men lyckades väl sådär.


När skolan var klar blev det en tur till Coop eftersom kylskåpet bestod av mjölk, cola och öl (det vill säga Svens livselixir). Inspirerad av mammas underbara mat var jag fast beslutsam att bara handla nyttiga råvaror och göra alla middagar från scratch. Inga halvfabrikat och inga onyttigheter. Det var lite smärtsamt att gå förbi godishyllan men jag klarade det och ut från Coop hade jag med mig tre påsar nyttigheter.



Att jag sedan hittade chokladmuffins i frysen behöver du väl inte nämna för någon?

Packa, resa. Hejdå.

Sitter vid mammas och pappas köksbord med ett gäng färdigpackade väskor framför mig. Som så många gånger förut. Att jag aldrig vänjer mig. Vänjer mig vid att lämna, åka hem (eller bort). Alltid lika sorgset, vemodigt, snyft snyft.

Den som letar hon finner

Under mitten av nittiotalet brukade vi åka till Stockholm på somrarna. Vi sov hos mammas och pappas kompisar som hade ett stort hus knappt en timme utanför. På dagarna åkte vi in till storstaden och det var givetvis jättespännande men det allra bästa under stockholsveckorna var våra MasterMind-kvällar. Vi spelade omgång efter omgång, och det var givetvis inte det vanliga spelet med fyra olika färger som alternativ, utan den mer avancerade varianten med fem valmöjligheter. Spelet gick under namnet SuperMasterMind och ända sedan mitten av nittiotalet har jag förgäves försökt få tag på ett eget exemplar. Har letat i varenda stad jag har besökt utan att lyckas. Fram till igår då vill säga. Det var ett besök på Gärdhems Second Hand utanför Dalsjöfors som skulle till. Ett exemplar av SuperMasterMind är nämligen nu äntligen i min ägo.


Såhär spenderar vi helgerna framöver, eller vad säger du Sven?

Fynd i mammas trädgårdsland


Hittat idag, i mitten av oktober.

En dag av köp

Det har inte bara varit familjemys hela dagen. Nej då, dagen började med ett lussetåg i form av min syster och ett stearinljus, och efter frukost med UT åkte vi ut till Gärdhem, en second hand-affär som mormor jobbar med. Där hittade Malin fyra köksstolar och en bok om grekisk mytologi. Jag fyndade en resväska, åtta tekoppar, ett skärp, ett äpple i porslin, en brödkorg, MasterMind och en kaffeburk. Det hela för etthundrafem svenska riksdaler. Mycket kap men alltför mycket folk, annars hade kapet blivit det dubbla.

Förmiddagen fortsatte och till lunch blev det sibyllamat med the Beck's. Eller ja, en del av sällskapet valde grekiskt istället för gatuköksmat. Är man finsmakare så är man. Med mätta magar for vi till Gällstad med klädshopping som mål. Det var lite trögstartat men några plagg inhandlades. Känns som lager157 har tappat lite, eller så har jag bara blivit trött på hela outlet-grejen.


Trots en hel dag fylld av konsumering kunde jag inte hålla mig borta från min favoritaffär (alla kategorier). Lockade med mig Malin på en höstpromenad och gick hänförd runt i butiken bland erbjudande i en svag dimma av nostalgi. Netto har fått fler av mina pengar än någon annan affär. Jag älskar Netto. Netto, om du läser det här, snälla kom till Stavanger.







Familjekväll

Bakad potatis med ost och baconfyllning, kalkonfilet, grönsallad, nybryggt kaffe, choklad och sverigefotboll. Man kan ju lugnt säga att detta är en svårslagen familjemyskväll.


Kom igen Sverige, kom igen

Sverige!

Var lite avundsjuk på Markus häromdagen för han skulle åka med något nytt lyxigt  bussbolag med skinnsäten, strömuttag och internet. Men vet ni var jag sitter nu? Jo, på bussen någonstans på E6 mellan Svinesund och Göteborg. Säfflebussen har börjat med trådlöst internet ombord. Det är så härligt med moderniteter!

Hejdå Stavanger, vi ses på onsdag

Väskan är packad och jag reser lättare än lättast. Ryggsäcken innehåller en dator, ett par skolböcker och en påse med smutstvätt. Känns som förr i tiden då jag veckopendlade och endast var hemma helger. Smutstvätten åkte alltid med hem på fredagar och mamma tvättade hela helgen. Denna helgen kan jag tvätta själv mamma, inga problem men vill du så kan du ladda maskinen halvfull med svarta kläder, så kör vi bara igång det när jag kommer ikväll.


Kvällens funderare

Varför blir jag alltid trött runt åtta? När det är tusen saker som ska fixas inför morgondagen ligger energinivån på noll. Drömmer om sängen men somnar jag nu kommer jag vakna vid tolv och börja fixa med alla sysslor då, vilket i sin tur leder till en väldigt sen sen kväll.

Behöver energi. Undra om mina vänner i frysen skulle kunna hjälpa till med det?


I medelhavski sardinski svimski apuskiduski...

Snart är det imorgon

Nu ska jag iväg till skolan, en aning försenad. Inte bra men har haft en natt då jag väckts av snarkningar hela tiden. Gäsp. Den där tortyrmetoden där man väcker någon som håller på att somna hela tiden förstår jag verkligen. Jag hade erkänt vad som helst för att få sömn.

Imorgon ska jag till mamma och pappa. Träffa syster som tagit tåget hem och mysa hela kvällen.

Lathet skapar uppfinningar

Blev sugen på Pepsi Max men orkade inte gå och hämta ett glas så hällde upp colan i min kaffekopp. I kaffekoppen fanns det en liten skvätt avsvalnat kaffe. Koffein som koffein, och himmel vad gott det var. Nu kan jag inte sluta dricka kaffe-colamixen och vid varje klunk jag tar får jag flashbacks till Paris. Där drack jag samma mix, en av Coca Colas nyheter det året som aldrig lanserades i Norden. Coca Cola Blak hette den och jag kan inte låta bli att undra om uppfinnarna bakom colamixen var lika lata som jag.

 Paris november 2006, jag strosade runt på Montmartre och drack Coca Cola Blak.

Så är det klippt

Frisörskräck är väl lite att ta i men tanken på att gå till en frisör skapar en olust hos mig. Faktiskt så mycket olust att jag skjuter upp besöket så långt det bara går, ja tills håret börjar falla av. Det blir alltid samma sak. Jag sitter där i stolen och kör samma gamla visa: jodetärsåatt det var väldigt längesen jag klippte mig så det behöver klippas en hel del liksom. Och när frisören frågar hur längesedan det var jag klippte mig skrattar jag lite och ser ut som att jag inte minns fast jag mycket väl vet att den senaste gången jag klippte mig var i slutet av januari.

Och så blir det den där obligatoriska hårtvätten/hårmassagen. Jag tycker inte det är skönt. Blir stel som en pinne och osäker på om jag ska blunda eller inte. Idag skulle jag defintivt ha blundat för när jag reste mig från stolen var jag helt snöblind, efter att ha stirrat upp mot en spotlight, och vinglade fram till klippstolen.

Själva klippmomentet är inte så farligt, det går rätt snabbt eftersom min frisyr är allt annat än avancerad. Frisören är ofta tyst och koncentrerad. Men sen kommer själva stylingen. Givetvis kan man säga nej tack men jag har inte hjärta till det när det gnistrar i frisörögonen av glädje då hon föreslår lite lockar i håret. Får bara fram ett okej och när jag sedan står där färdigklippt med romantiska barbielockar ler jag och säger "Åh vad fint det blev", fast jag egentligen känner mig som en transvestit. Försäkerhetsskull luras jag att köpa med ett dyrt balsam, bara för att fullända ett av mina klassiska frisörbesök. Det slår aldrig fel, alltid samma sak. 

Nu  ska jag sticka till skolan och ute regnar det, tack och lov. För alla vet ju hur det går med barbielockar i regnväder.


Sött och gott

Hörde ryktet på skolan idag så var tvungen att rusa ned till stan för att kolla om det var sant och det var det. Ben and Jerrys har kommit till Norge! Sista land i Europa att få Phish food på hyllorna skulle jag tro, men nu är den här. Var givetvis tvungen att landspremiärhandla glassen och nu ligger den tryggt i min frys.

Egentligen var glasshandlandet en mycket dålig idé. Min sockerkonsumtion just nu är skyhög, min panna har sett bättre dagar och figuren, ja vi kan väl säga så mycket som att det inte är säkert att jag behöver ta bilen hem till jul, kan mycket väl hända att jag kan rulla för egen maskin.

Stor kärlek

Det känns så skönt när man läser något och märker att man har samma referenser som författaren. Nästan så att man genast förstår texten på ett annat plan. Detta skedde idag då jag satt med den beryktade mikroekonomiboken.



Jag, McConell och Brue har samma tevesmak.

På höstpromenad i eftermiddags, finn ett fel







Dansa hjärnbalett

Uppe tidigt, i skolan tidigt. Så tidigt att min hjärna har haft stora problem denna måndagsmorgon. Rätt tufft att köra igång hjärnan med teori om priselasticitet på engelska såhär tidigt i veckan, men det behöver den. Den behöver svettas, få kramp och känna träningsvärk för att vara i god form till slutet av november.

I slutet av november sätter nämligen denna termins examensperiod igång, och då ska jag inte ha en hjärna som vaknar först klockan elva, efter att ha riktat uppmärksamheten mot koltrastar som badar i resterna av nattens regn utanför fönstret.

Romantiskt bubbel

Blev klar sent från jobbet igår så det blev bil istället för Xanté på mig. Kanske lika bra det, skulle ju trots allt på jobb klockan elva idag förmiddag. Inflyttningsfesten blev lyckad, de flesta var fulla och glada. Inflyttningspresenten blev också den mycket uppskattad, en av killarna hade inte ens hört talat om Sound of music, så vi gjorde honom en stor tjänst.

Inget slog dock höjdpunkten; en nyinköpt, uppblåsbar utomhusbubbelpool.  Den stod i trädgården och lockade till romantik hotellfolk emellan.


En av kvällens hotellkyssar.

Inflyttningspresent

Har ägnat förmiddagen åt inflyttningspresentfixing. Hur kul som helst och jag är mycket nöjd med slutresultatet. Det är fyra killar som har köpt ett halvt hus så därför tänkte jag att de behövde lite feminina inslag i dettta hus. Lite svårt med tanke på att jag inte är särskilt feminin av mig själv och det kändes rätt så ovant att gå runt och köpa rosa, guldskimrande saker. Här är iallfall resultatet. Tillräckligt feminint? Bedöm själva.


Rosa tvål, guldigt vaniljdoftande ljus, te med hjärtan i, två tesilar, en liten sockerströare, guldmönstrade servetter, rosa och guldfärgade kolor, rosa jordgubbsdoftande tvål, guldig doftpåse och så självklart filmen Sound of music.

Tjugoförsta våning, här kommer jag

Då var det jobbhelg som gäller, med start om en halvtimme. Trodde inte att jag skulle säga detta, men det ska bli otroligt skönt att jobba i helgen. Serva gäster och tjäna pengar, det är ju faktiskt kul. Speciellt när jag lyckas på lite merförsäljning, min nya favorit att försöka sälja är päronkonjaklikören Xanté. Den med två isbitar är mumma.

Ska på en inflyttningsfest imorgon efter jobbet också, kanske det som lyfter helgen lite extra (plus att det säkerligen då också blir några Xanté till mig, har en halv flaska ståendes hemma).


True blood

Jag har ett konstigt förhållningssätt till Linda Skugge. Tror det kallas hatkärlek, eller kanske bara idolisering. Allt hon skriver och tipsar om måste jag bara prova. Hon fällde mig med Saker under huden som jag läste om och om igen under gymnasietiden, och sedan dess har jag bara fortsatt att ligga i horisontalt läge.

För ett par år sedan skrev hon på baksidan av Expressen hur otroligt bra boken Svart krabba var och givetvis köpte jag den med detsamma. Men boken var inte alls särskilt bra eller spännande som Skugge påstod. Och det är det som är grejen, vi har inte alls lika smak, men ändå går jag och köper boken, lyssnar på musiken, ser filmen etcetra etcetra. Borde jag inte ha lärt mig vid detta laget?

Det senaste tipset från Skugges blogg var True Blood. En vampyrserie från produktionsbolaget HBO. Tittade på första avsnittet igår men jag vet inte. Vet inte alls. Någon som har sett fler avsnitt och instämmer med Skugge?

Köksstolar

Man skulle kunna tro det men det är inte alla av mina planerade projekt som ligger och pyser i oändlighet (ex:höstkappan). Vissa projekt genomför jag faktiskt men ofta måste jag då ha en deadline (ex:skolarbeten) eller genomföra projektet non-stop (ex:brevskrivning).
 
Sommarens mest stolta projekt genomförde jag, i enlighet med krav två, non-stop. Det tog en hel eftermiddag och händerna värkte hela kvällen men det var det värt.


Tre lager tyg skulle bort, innan jag kunde slå mig lös med häftmaskinen och de färdiga stolarna stod i vårt kök.

Bord och stolar köpta för 250kr på en loppis utanför Uhamn. Tyg från Åhlens
.

Hur jag förstör en torsdag

Gick upp halv nio idag. Åt frukost och funderade över dagens klädval. Gick in till sovrummet för att se lite närmare på klädvalet. Såg istället Sven sussa i sängen. Vaknade klockan tolv.
 
Förvisso inga föreläsningar idag men jag hade tänkt åka till skolan för att läsa. Ta en kort skoldag i biblioteket från klockan tio till två ungefär och sedan nöjd pallra mig hemåt och se på rosenborgfotboll. Så vaknar jag klockan tolv och har sovit alldeles för länge. När jag sover för länge får jag huvudvärk, är dödstrött och blir sur. Med andra ord har dagen istället för på bibliotek tillbringats i soffan. Jag har så otroligt dålig självdisciplin. Jag är ju vuxen men beter mig som en bortskämd tonåring.

Finn två fel

Det blev visst lite sent igår...

Skakad kolsyra

Oktober, oktober som jag har längtat så efter, börjar med ett letande av parkeringsplats i en halvtimme. Följs av uppgivenhet och parkering tio minuter från skolan för att sedan kulminera med kolsyrat vatten smaksatt med skogsbär och melon över hela bordet.

Känns skönt ändå. Oktobermånaden har superpontential att bara bli bättre.