Jag blir illamående varje gång

Jodå, den har börjat igen. Examensläsningen. Befinner mig just nu i skolan och svettar mig igenom makroekonomi-boken. Jag trodde att mycket skulle komma gratis eftersom mikron gick så fint i höstas, men makro och mikro har fler olikheter än en vokal som skiljer de åt.

Ska dock behålla lugnet och klara det här. Bäst jag beger mig tillbaks till lässalen och till mina återkommande fiender i examensperioderna: hörlurar som läcker ljud och näsor som drar in snor långt ner i halsen.

Fem timmars fjällvandring

Jag är helt slut. Mina stackars ben. Utflykterna vi gör stiger i grad och idag var vi på Bynuten med Solveig och Fredrik. De tränar för att kunna nå base camp på Mount Everest i höst och vi tränar för att orka ta oss upp ur soffans grepp. Det är en rätt stor skillnad i målsättning det.


Paus!

Bra start på helgen

Min och Svensas nya grej är att gå på turer. Utforska staden som varit mitt hem i snart två år. Idag gick turen runt Hålandsvatnet i Randaberg. Det var trevligt det, kände mig superhurtig och solen värmde gott.


Givetvis hade vi en liten matsäck med och under pausen roade jag mig
med min största hobby: examensläsning,
medan Sven ägnade sig åt sin största hobby: att fota mig.


Löp och köp

Blogga är för tillfället astråkigt. Jag är astråkig så därför bli ju bloggen om mig rätt så... Ja vad säger man... astråkig?

Enda anledningen till at jag bloggar just nu är att jag läste
detta på jobbet och kom på att jag var tvungen att tipsa Majathon. Fast det är kanske gamla nyheter för dig? Verkar kul iallafall.

En soldat, flera... dansare?



Kanske var rätt kul att vara rysk soldat en gång i tiden?

Rik som ett troll

Alltså pengar. Jag vill ha. Jag är av den inte så romantiska typen som faktiskt tycker att pengar kan göra en lyckligare.

Om jag vore rik skulle jag:
1. resa och besöka familj/vänner flera gånger i månaden
2. upptäcka nya städer, kanske till och med flytta till ett helt nytt land
3. handla mat utan att tänka på priset
4. anställa någon som ser till att mina tusen idéer kommer till skott
5. köpa den där förbannade ikea-soffan som vi ännu inte har lyckats spara ihop till

Alltså sådana saker som hade gjort mig lyckligare. Vad hade du gjort?
 


Mormor och Syster. Nummer ett på listan.

Jag är inte ensam längre



En gul gäst på köksbordet.

SVT har gjort det igen

Kolla Reflex på SVTplay. Superbra programidé.

Ensam hemma del 2

Måste handla mat. Smiter inom Rimi på vägen hem från jobb. Försöker tänka vad som är viktigt nu när det kommer vara stängt i flera dagar. Kommer hem med två liter mjölk, tre bananer, yoghurt, frysta bär och chokladglass.

Väl hemma slumrar jag på soffan och vaknar med förstörd dygnsrytm.

Ensam hemma del 1

I påsk ska jag ji-o-be-be-a så mycket att jag redan nu, dagen innan aprillönen kommer in på kontot, drömmer om majlönen.

Påsken är lite extra lång här i Norge med skärtorsdagen som röd dag och på något sätt lyckas norrmännen även glömma bort måndag, tisdag samt onsdag denna påskvecka och tar därför semester från fredagen före påsk. Det betyder alltså att jag denna vecka: inte har några föreläsningar, inte få någon post och att Sven redan idag åkte på påsksemester till Trondheim. Jag är alltså skollös, brevlös och sambolös. Kan bli en spännande vecka detta.  

Har ni sol?

Här i Stavanger är det sol sol sol.

Efter sovmorgon och dagens tidning till frukost tog jag och Sven en promenad ner till stan. Lämnade tillbaka böcker, strosade runt och letade efter en födelsedagspresent men hittade inget bra. Vad köper man till en tioårig tjej?

Några uteserveringar var redan igång, fullproppade med folk givetvis, men vi lyckades vara förnuftiga och stå emot suget. Traskade hemåt och fikade i trädgården istället. Äggmackor och hemmagjord latte funkar fint det också.


Jag läste tidning och Sven lekte med sin nya kamerablixt som jag köpte på Gärdhem (second-hand) när jag var hemma sist.

Inga fler kängor

På Din Skos herravdelning kan man köpa dessa snygga skor för ynka nittionio kronor. Vilken tur att jag har stora fötter.


Vårskor för en student.

Att leda

Jobbar rätt mycket nu mitt i allt examensarbete men jag kan inte säga nej. Jag älskar att jobba. Älskar det faktum att jag äntligen vet vad jag vill. Det finns så oändligt mycket möjligheter i hotellbranschen, och när allt känns lite jobbigt brukar jag fantisera om min framtidiga karriär. Då blir jag glad.

Skynda långsamt hade jag tänkt. Få erfarenhet, få tålamod och få självsäkerhet innan jag är på topp. Jag tror inte på unga toppchefer. En bra chef har några år på nacken och kan med ett lugnt självförtroende bemöta vilken situation som helst eftersom hon (han) "varit med förr".
 
Och jag, jag ska bli en sådan där bra chef. Stabil, rättvis och rynkig.